Voor kinderen

Kinderen en haar beslissingen

Een van de vragen die ik heel vaak krijg gaat over kinderen. “Welk model kapsel is geschikt voor mijn kind?”
Het is een vraag met heel wat conflicten eraan verbonden. Eerlijk gezegd, de ouder is verantwoordelijk voor de beslissingen wanneer het kind minderjarig is maar als een kind ouder wordt, is het belangrijk voor zijn of haar gevoel van eigenwaarde, om meer inbreng te hebben in zijn of haar uiterlijk. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal dingen waarover een ouder na moet denken met betrekking tot de kapsels die zij kiezen voor hun kinderen. In veel gevallen kunnen ze beroep doen op de hulp van de kapper in het maken van beslissingen maar we zullen een aantal criteria bespreken.

De generatiekloof

Toen ik nog op school zat hadden al die kleine jongens over het algemeen twee soorten kapsels. Korte achterkant en zijkanten met een pony genkipt in een rechte lijn net boven de wenkbrauwen, of een potten kapsel. De meisjes hadden allemaal schouderlang haar of langer haar, gedaan in staartjes of paardestaarten. We hadden geen keuze. Om de paar weken werden we naar de kapper gebracht of kreeg je thuis hetzelfde kapsel aangemeten. Dit bleef tot in mijn vroege tienerjaren.

Ik vertel je dit verhaal voor 2 belangrijke redenen die een ouder in gedachten dient te houden wanneer ze een haar model kiezen voor hun kind. De eerste is dat u zou moeten overwegen wat de huidige haartrends zijn in de omgeving van uw kind zich bevindt. Op de peuterschool en kleuterschool is het kapsel van uw kind niet erg belangrijk maar na de kleuterschool worden kinderen vaak gepest die er anders uit zien. Het is dus een goed idee om rond te kijken op school want populaire kapsels zijn zodat uw kind niet gepest hoeft te worden omtrent hun haar.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid en activiteiten van uw kind. Als u een zoon heeft die graag voetbalt en buiten speelt is het handig om een kapsel te nemen die hierop aansluit. Een kort, makkelijk te onderhouden kapsel is hier goed op zijn plaats.

Veel ouders gebruiken alleen het voorbeeld van hun eigen ervaringen als een sjabloon voor hun kind’s haar maar wat vroeger een trendy of doorsnee kapsel was hoeft tegenwoordig niet meer trendy of doorsnee te zijn.

Gelukkig zijn heel veel ouders tegenwoordig erg creatief wat betreft kapsels. Vroeger zag je maar weinig diverse kapsels. Tegenwoordig zie je allerlei soorten kapsels voor jongens en meisjes. Hieronder een paar populaire kapsels voor jongens en meisjes.

Jongenskapsels

Meisjeskapsels

Voor meer foto’s en informatie omtrent kinderkapsels verwijs ik u naar kinderkapsels.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)